Poniedziałek 17.06.2019.

Śn: Chleb pszeno -żytni z masłem, pieczenią bacówką, ogórkiem zielonym. ,kawa z mlekiem lub
herbata z cytryną ,napój owocowy.
Ob: Krpnik.
Kopytka z masłem , cukrem trzcinowym . czereśnie ,kompot.
Pod: Surówka z marchwi i jabłka biszkopty.
Alergeny 1,3, 5,7,9,12.


Wtorek 18.06.2019.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem serem żóltym,, rzodkiewką, kakao lub herbata malinowa,
kalarepka.
Ob: Zupa czosnkowa z ziemniakami
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, ryżem, ogórkiem kiszonym ,
woda z cytryną i miętą.
Pod: Jogurt z truskawkami .
Alergeny 1,3,7,8,9.


Środa 19 .06.2019 .

Śn: Chleb dworski z masłem z pomidorem , zupa mleczna z płatkami zbożowymi,
herbata malinowa, .
Ob: Rosół z makaronem.
Kalafior opiekany , ziemniaki , sałata zielona z jogurtem, kompot.
Pod:, Mus jabłkowy .

Alergeny 1,37,8,9.



Piątek 21 .06.2019.

Śn: Chleb pszenno-żytni z masłem ,jajkiem ,szczypiorkiem , kawa z mlekiem lub
herbata z cytryną
Ob: Zupa z koperkowa z ziemniakami.
Makaron masłem cukrem serem białym ,marchew surowa , kompot.
Pod :Sok owocowo- warzywny, chrupki kukurydziane.
Alergeny 1,3,7,8,9.

Poniedziałek 24.06.2019.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową, ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem lub
herbata z cytryną,
Ob. Zupa pomidorowa z ryżem.
Packi ziemniaczane z śmietaną ,marchew, herbata z cytryna.
Pod.: Arbuz.
Alergeny 1,3, 5,7,9,12.

Wtorek 25.06.2019.

Śn: Chleb wieloziarnisty z masłem, szczypiorkiem , pomidorem ,kakao lub herbata z cytryną ,
morela.
Ob: Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Kurczak grilowany , ziemniaki ,surówka z kapusty białej, kompot.
Pod: Deser z sera białego o smaku waniliowym ,maliny.
Alergeny 1,7,9.
Środa 26.06.2019.

Śn: Chleb wiejski z masłem ,pastą mięsna (wyrób własny ,rzodkiewka,)kawa z mlekiem
lub herbata, kalarepka.
Ob Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Ryż na mleku z truskawkami, woda z miętą i cytryną.
Pod: Banan.
Alergeny 1,3,7,9.

Czwartek 27.06.2019.

Śn: Chałka z masłem i miodem , kakao lub herbata owocowa,
marchew.
Ob: Zupa ziemniaczana.
Gołąbki z kaszą, kapustą, mięsem wieprzowym, papryka, kompot
Pod: Babka biszkoptowa ( wypiek własny), kiwi, herbata malinowa
Alergeny 1,7,8,9.
Piątek 28.06. 2019.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem z jajkiem, szczypiorkiem, kawa z mlekiem lub herbata z cytryną,
jabłko .
Ob: Barszcz czerwony na wędzące, ziemniakami.
Naleśniki serem białym ,maliny, kompot.
Pod: Sok pomarańczowy.


Alergeny 1,3 7,8,9.

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

DANIA W JADŁOSPISIE SĄ PRZYGOTOWYWANE W OPARCIU O SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje ,orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.