Poniedziałek 19.10,2020.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską, rzodkiewką, herbata z cytryną.
Napój waniliowy *1,3,7
Ob Zupa kalafiorowa krem z grzankami, na wywarze drobiowym.
Kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym, melon,kompot .
Śn: Wek z masłem, tuńczykiem, sałatą lodową, kawa z mlekiem, banan. *1,3,7

Wtorek 20.10.2020.

Śn: Chleb wiejski z masłem ,serem żółtym , pomidorki koktajlowe ,kakao , , gruszka.*1,7,
Ob: Krupnik z kasza jaglaną na wywarze drobiowym.
Pieczeń z karczku, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.*1,7,9
Pod: Jogurt naturalny z musem borówkowym.

Środa 21.10.2020.

Śn Chleb z masłem, pasta z sera białego, rzodkiewki, szczypiorku, herbata z cytryną, jabłko *1,7
Ob: Rosolnik z ryżem
Jajko gotowane, ziemniaki, marchew duszona, kompot.*1,3,7,9
Pod: Bułka cynamonowa, kaki, kakao*1,3.7


Czwartek 22.10.2020.

Śn: Chleb wiejski z masłem, kiełkami z słonecznika, zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata owocowa, śliwka*1,7
Ob : Zupa pomidorowa na wywarze wieprzowym z makaronem .
Filet z indyka duszony z cebulą, ziemniaki , sałatka z czerwonej kapusty, kompot. *1,3,9
Pod: Mus jabłkowy( wyrób własny),chrupki kukurydziane .

Piątek 23.10. 2020.

Śn: Chleb orkiszowy z masłem ,jajkiem, szczypiorkiem ,kawa z mlekiem , marchew.
Ob: Zupa grochowa z kiełbasą podwawelską z groszkiem ptysiowym.
Ryba smażona , ziemniaki , surówka z pora, jabłka i śmietany, kompot wieloowocowy.
* 1,3,7,9
Pod: Banan.

Poniedziałek 26.10.2020.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem z szynką kruchą , ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem ,
jabłko *1,3,7,9,10
Ob: Żurek z ziemniakami z boczkiem i jajkiem.
Banan w cieście ,kompot.*1,3,7,9
Pod: Chleb orkiszowy z masłem serem żółtym ,pomidorem, herbata z cytryną. *1,6,7,10

Wtorek 27.10.2020.

Śn: Chleb wieloziarnisty z masłem szczypiorkiem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianym,
herbata owocowa, gruszka.*1,7
Ob : Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na wywarze drobiowym.
Gołąbki z kaszą, kapustą, mięsem wieprzowym ,w sosie pomidorowym ,papryka surowa,
kompot .* 1,3,7 ,9
Pod: Deser z sera białego z suszonymi owocami.*7,8,11,12
Środa 28.10.2020.

Śn: Chleb wiejski z masłem pieczenią bacówka, sałata lodowa .kawa z mlekiem, sok jabłkowy.
*1,6,,79,10,12
Ob: Zupa dyniowa z grzankami na wywarze drobiowym.
Kopytka z musem truskawkowym , kompot*1,3,7,9.
Pod: Bułka kukurydziana z masłem, szynką drobiową, ogórkiem zielonym , herbata miętowa.

Czwartek 29.10.2020.

Pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarellą , pomidory koktajlowe , herbata z cytryną,
śliwka *1,3,7
Ob: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze warzywnym.
Kurczak duszony , ziemniaki ,warzywa z wody, kompot*1,7,9
Pod: Ciasto szpinakowe(wypiek własny )mango * kakao.1,3,7 ,

Piątek 30.10. 2020.

Śn Kajzerka z masłem ,pastą jajeczną z awokado( wyrób własny), rzodkiewka, herbata z cytryną,
mandarynki .*1,3,7
Ob: Zupa grysikowa na wywarze drobiowym.
Burgery rybne z dorsza (wyrób własny), ziemniaki ,sałata zielona z śmietaną, kompot*1,3,4,9
Pod: Sok marchwiowo -owocowy.

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje ,orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.