Poniedziałek 10.01.2022

Śn : Chleb masłem, szynką tradycyjną , ogórek kiszony, herbat z cytryna *1,7,9,10,11
II Napój wanilinowy
Ob: Żurek z ziemniakami na wędzące z zieloną pietruszką
Naleśniki z serem , kiwi , kompot*1,3,7,9
Pod: Surówka z marchwi i pomarańczy .

Wtorek 11.01.2022.

Śn: Chleb wiejski z masłem , rzodkiewką ,zupa mleczna z płatkami owsianymi
herbata z dzikiej róży *1,3,7
II Jabłko
Ob: Zupa selerowa z ryżem na wywarze warzywnym.
Kotlet drobiowy , ziemniaki , surówka wielowarzywną, woda z cytryna1,6,7,9
Pod: Koktajl bananowy na maślance (wyrób własny ) *7,

Środa 12.01.2022.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem sałatą lodową parówka z szynki, kawa inka z mlekiem
II Gruszka
Ob: Zupa cebulowa z grzankami wywarze mięsnym*1
Kluski leniwe, okrasa, mandarynka , kompot .*1,3,
Pod: Kisiel truskawkowy, herbatnik*1

Czwartek 13.01.2022.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, ogórkiem zielonym, kawa zbożowa z mlekiem
*1,7,
II Jablko
Ob: Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsnym
Spaghetti po bolońsku, papryka, kompot *1,3,7,9
Pod: Ciasto czekoladowe ( wypi ek własny), mandarynka , bawarka,*1,3,7

Piątek 14.01.2022.

Śn: Chleb wiejski z masłem szczypiorkiem, jajecznica ,kakao*1,6,7,9
II marchew
Ob: Zupa krupnik z kaszą pęczak na wywarze warzywnym.
Ryba w panierce , ziemniaki, sałata zielona z jogurtem, kompot *1,3,4,7,9
Pod: Sok wieloowocowy.

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWE ZMIANY W JADŁOSPISIE



Alergeny występujące w posiłkach:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje ,orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.