Poniedziałek 22.03.2021.

Śn: Chleb wiejski z masłem z szynką drobiową , pomidorem, herbata z miodem*1,7,10.12
II Marchew
Ob: Żurek z ziemniakami i kiełbasą
Kasza manna na mleku z musem jagodowym, kompot.
Pod :Wek z masłem, makrelą wędzona , sałatą zielona ,kawa zbożowa *1,4,7,

Wtorek 23.03.2021.

Śn: Chleb dworski z masłem, serem żółtym, papryką , herbata z cytryną *1,7, 9,
II Napój mleczny czekoladowy .
Ob: Zupa jarzynowa z ziemniakami.
Gołąbki z kaszą , mięsem, kapustą, w sosie pomidorowym, kalarepa , kompot, *1,7,9,
Pod : Jogurt naturalny z truskawkami *7
Środa 24.03.2021.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, dżemem, zupa mleczna z płatkami owsianymi.
herbata owocowa .*1,7,
II Gruszka.
Ob : Zupa z białej fasoli na wywarze warzywnym z grzankami orkiszowymi
Filet z miruny w panierce , ziemniaki , mizeria , kompot.
*1,3,4,6,9
Pod : Sok multiwitamina, krążek waflowy *7

Czwartek 25.03.2021.

Śn. Pieczywo mieszane z masłem pastą z sera białego , szczypiorku, rzodkiewki , herbata
malinowa*1,7
II Mandarynka.
Ob: Zupa koperkowa na wywarze drobiowo warzywnym z makaronem .
Udko pieczone ,ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej .woda z cytryną. .*1,9
Pod: Ciasto piernikowe (wypiek własny), kiwi, kakao.*1,3,7

Piątek 26 .03. 2021.

Śn: Chleb wieloziarnisty , jajecznica na maśle z zieloną cebulką , kawa inka z mlekiem*1,3,7,
II Banan.
Ob: Rosół wieprzowy z ryżem na wywarze warzywnym z zieloną pietruszką
Placki ziemniaczane z śmietaną ,herbata z cytryną, pomarańcza, *1,3,7,9
Pod : Surówka z marchwi i pomarańczy, biszkopt *1

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje ,orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.