Piątek 11.06 2021.

Śn: Chleb wiejski z masłem z pieczenią, papryką , kawa inka z mlekiem .*,13,7
II Marchew .
Ob.: Zupa szpinakowa z grzankami na wywarze warzywnym
Ryba miruna w panierce , ziemniaki, mizeria, kompot .*1,3,4,7,9
Pod: Banan.
Poniedziałek 14.06,2021.

Śn: Chleb wiejski z masłem z szynką beskidzką ,ogórkiem kiszonym ,kawa z mlekiem *1,7,9.10
II Śliwka
Ob: Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z zieloną pietruszką.
Jajko gotowane na twardo , ziemniaki z koperkiem , sałata zielona z śmietaną *1,3,7,9,
Pod :Mix owoców( arbuz ,banan, kiwi)

Wtorek 15.06.2021.

Śn: Chleb firmowy z masłem, pasztetem z ciecierzycy ,ogórkiem zielonym , ,herbata z cytryną . *1,7,
II Napój mleczny czekoladowy
Ob: Zupa ziemniaczana na wywarze warzywnym z zieloną pietruszka .
Spaghetti po bolońsku, marchew ,kompot.*1,3,7,9
Pod: Deser z sera białego,winogrona.*7

Środa 16. 06.2021.

Śn Chleb z masłem , pomidorem z szczypiorkiem , kawa zbożowa z mlekiem. *1,7
II Jabłko
Ob. Zupa koperkowa z tartym ciastem na wywarze ?warzywnym, ziel pietruszką .
Paluszki rybne (wyrób własny), ziemniaki , surówka z marchwi ,selera , ananasa ,
woda z cytryną i miętą *1,3,7,9
Pod: Budyń śmietankowy , truskawki*7

Czwartek 17.06.2021.

Śn: Wek z masłem, serem żółtym, rzodkiewką , kakao *1,7
II Ogórek zielony
Ob : Zupa jarzynowa krem z grzankami.
Kotlet mielony , ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej ,kompot.*1,3,7,9
Pod: Mleczny koktajl bananowy(wyrób własny) , herbatnik *1,7

Piątek 18.06. 2021.

Śn: Chleb dworski z masłem z sałatą lodową , parówki z szynki , ketchup, kawa z mlekiem *13,7
II. Kalarepka
Ob: Zupa cebulowa na wywarz drobiowo ?warzywnym z ziemniakami .
Ryż na mleku z musem truskawkowym , kompot. *1,3,7,9
Pd: Arbuz

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje ,orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.