Poniedziałek 14.10.2019.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowską, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną,
napój mleczny.*1.7.10.12
Ob: Zupa grochowa z grzankami ,boczkiem
Jajko gotowane , ziemniaki , mizeria , kompot. *1,3,7,9,10
Pod: Chleb zwykły z masłem , pomidorem ,szczypiorkiem ,herbata z miodem .*1,7


Wtorek 15.10.2019.

Śn: Kajzerka z masłem, serem żółtym, papryką, kakao lub herbata malinowa ,mandarynka .*1,7
Ob: Krupnik.
Karczek duszony ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.*1.7.9
Pod: Ciasto drożdżowe z śliwką i kruszonką (wypiek własny)bawarka.*1,3,7
Środa 16.10.2019 .

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera białego, rzodkiewki ,kawa z mlekiem lub
herbata z cytryną, jabłko.*1,7,
Ob: Rosolnik
Paluszki rybne(wyrób własny) ziemniaki , marchew z groszkiem ,kompot *1.3,4,9
Pod: Mix owoców .

Czwartek 17.10.2019.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, ogórkiem ziel., zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
herbata owocowa, gruszka.*1,3,7
Ob: Barszcz czerwony z ziemniakami .
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym ,kasza bulgur , surówka z kapusty kiszonej ,kompot
Pod: Budyń czekoladowy, winogrona.

Piątek 18.10.2019

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, makrelą wędzoną ,sałata lodowa , kawa z mlekiem lub
herbata z miodem, banan. * 1,4,7

Ob: Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot*7
Pod: Sok pomarańczowy , krążek waflowy. *1

Poniedziałek 21.10. 2019.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową , pomidorem herbata z cytryną,
mleczny napój czekoladowy.*1,7,10,12
Ob: Kapuśniak z ziemniakami, z kiełbasą
Naleśniki z serem białym, marchew , kompot. *1,3,7,9,
Pod: Wek z masłem z serem żółtym, rzodkiewką, herbata owocowa *1.7.4.


Wtorek 22.10.2019.

Śn: Chleb z wiejski z masłem z ogórkiem zielonym, zupa mleczna z płatkami zbożowymi,
herbata malinowa, jabłka. *1,7 .
Ob: Zupa pieczarkowa z makaronem
Kotlet mielony , ziemniaki ,buraczki, kompot.*1,3,7,9
Pod: Koktajl truskawkowy, rurka waflowa.*1,7.

Środa 22 .10 .2019.

Śn: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztetem mięsnym(wyrób własny) , sałatą zieloną ,
kawa z mlekiem lub herbata z cytryną, melon.
Ob: Koperkowa z ryżem.
Kopytka z masłem , cukrem trzcinowym ,mandarynka sok jabłkowy.*1,3,7,9,10,12.
Pod: Banan.

Czwartek 23.10.2019,

Śn: Chleb wiejski z masłem z szczypiorkiem, jajecznica , kawa z mlekiem lub herbata z cytryną,
winogrono. *1,7
Ob: Zupa jarzynowa z ziemniakami.
Spaghetti po bolońsku, papryka, kompot.*1,7
Pod: Mufinki marchewkowe ( wypiek własny ) śliwka, bawarka .*1,3,7.


Piątek 24.10.2019.

Śn: Chałka z masłem z konfiturą z mango, kakao lub herbata owocowa,
gruszka.*1,7
Ob: Zupa fasolowa z grzankami.
Ryba duszona , ziemniaki , mizeria, kompot*1,3,4,7,9
Pod: Mus jabłkowy(wyrób własny),chrupki kukurydziane.

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

DANIA W JADŁOSPISIE SĄ PRZYGOTOWYWANE W OPARCIU O SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje ,orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.