Poniedziałek 02.03.2020.

Śn: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką drobiową , pomidorem , herbata z cytryną.
lub kawa z mlekiem ,banan*1,7,9.10.12
Ob: Krupnik.
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, papryka, kompot *1,3,7,9
Pod: Wek z masłem, serem żółtym rzodkiewką , herbata miętowa. 1,3,4,7


Wtorek 03.03.2020.

Śn: Chleb wiejski z masłem z twarożkiem ,sałatą lodową, kakao , herbata owocowa lub gruszka.
Ob: Zupa pomidorowa z makaronem .
Kurczak pieczony , ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot.*1,3,9
Pod: Ciasto drożdżowe z jabłkiem (wypiek własny), kakao.

Środa 04.03.2020.

Śn : Chleb orkiszowy z masłem, szczypiorkiem , jajecznica ,kawa z mlekiem lub herbata z cytryną ,
marchew .*1,7,
Kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami.
Ryż na mleku z musem wiśniowym, kompot.*1,3,7,9
Pod: Kisiel morelowy , jabłko

Czwartek 05.03.2020.

Śn: Chleb graham z masłem ,ogórkiem zielonym , zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi ,herbata ,Z cytryną , jabłko *1

Ob: Rosół z lanym ciastem.
Bitki wieprzowe, kluski śląskie(wyrób własny), surówka z kapusty pekińskiej, kompot.*1,3,7,9
Pod: Jogurt naturalny z owocami suszonymi.


Piątek 06 .03 .2020.

Śn: Bulka maślana z masłem ,konfiturą z mango , kawa z mlekiem lub herbata malinowa,
kalarepka*1,3,7
Ob: Zupa kalafiorowa krem z grzankami.
Burgery rybne , ziemniaki, , sałata ziel. z śmietaną, kompot. *1,43,4,9
Pod: Surówka z marchwi i jabłka ,herbatnik.
Poniedziałek 09.03.2020.

Śn: Chleb wiejski z masłem, szynka wieprzowa, pomidorem,
herbata z cytryną, mleczny napój waniliowy*1,7,10,12
Ob: Rosolnik z ryżem
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami z boczkiem ,serem , kompot. *1,3,7,9
Pod: Wek z masłem , tuńczykiem , ogórkiem zielonym, herbata z dzikiej róży. *1,7


Wtorek 10.03.2020.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, szczypiorkiem, zupa mleczna z płatkami zbożowymi lub herbata malinowa,
banan.*1,3,7
Ob: Żurek na wędzonce z ziemniakami
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kaszą burgul, ogórek kiszony ,
woda z cytryną . 1,3,7 ,9
Pod: Ciasto szpinakowe (wypiek własny), kakao, pomarańcza.*7,3


Środa 11.03.2020.

Śn: Pieczywo mieszane z masłem, sałatą , parówki z szynki , ketchupem, kawa z mlekiem lub
herbata z cytryną, gruszka .*1,7,10,12
Ob: Zupa z soczewicy z ziemniakami i .
Naleśniki z musem jabłkowym, kompot.*1,3,7,9
Pod: Bułka cynamonowa , kiwi, kakao.1,7

Czwartek 12.03.2020.

Śn: Chleb orkiszowy z masłem z pastą sera białego ,rzodkiewką, , kawa z mlekiem lub
herbata malinowa, kalarepka*1,7
Ob: Zupa jarzynowa z ziemniakami .
Pierogi z mięsem(wyrób własny) ,okrasą , marchew ,kompot.*1,3,7,9
Pod : Kasza manna na mleku z musem malinowym.*7


Piątek 13.03.2020.

Śn: Chleb pszenno-żytni z masłem ,jajkiem ,szczypiorkiem kakao lub herbata z miodem,
jablko *1,3,7
Ob: Zupa szreka z grzankami.
Kotlet rybny , ziemniaki , mizeria z jogurtem , kompot. 1,7,9
Pod :Sok bananow ,krążek waflowy .

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje ,orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.