Piątek 24.09.2021.

Śn: Bułka kajzerka z masłem pastą z sera białego, rzodkiewką ,herbata z cytryną
II Mleczny napój czekoladowy
Ob: Krupnik z kaszy jaglanej na wywarze warzywnym .
Paluszki rybne z mintaja ( wyrób własny) , ziemniaki, mizeria na jogurcie, kompot. *1,3,4,7,9,
Pod :Sok warzywno-owocowy ,podpłomyki

Poniedziałek 27.09.2021

Śn Chleb wieloziarnisty z masłem z szynką drobiowa ,pomidorem, kawa z mlekiem*1,6,7,9,10,11
II Marchew.
Kapuśniak z kiełbasą z ziemniakami na wywarze warzywnym.
Makaron z serem białym ,masłem cukrem trzcinowym ,kiwi, kompot *1,3,7,9,
Pod : Wek z masłem ,pastą z tuńczyka , sałatą lodową, herbata z cytryną*1,3,4,7

Wtorek 28.092021.

Śn: Chleb z masłem ,jajkiem ,rzodkiewką, kakao *1,3,7
II Ogórek zielony
Ob: Zupa cebulowa z ziemniakami na wywarze warzywnym z zieloną pietruszką.
Gulasz drobiowy , kasza bulgur, sałatka z kapusty czerwonej, woda z cytryną i miętą *1,3,7,9
Pod: Jogurt naturalny, winogrona*1

Środa 29.09.2021.

Śn: Chleb dworski z masłem, pasztetem mięsną, paprykowy mix, kawa inka z mlekiem. 15,6,7,11
II Gruszka
Ob: Rosół drobiowy z lanym ciastem na wywarze warzywnym , zieloną pietruszką
Kotlet z kalafiora w panierce kukurydzianej, ziemniaki, sałata zielona z śmietaną , kompot
*1,3,7,9,10
Pod: Szarlotka na cieście razowym (wypiek własny) ,pomarańcza, herbata ziołowa *1,3,5

Czwartek 30.09.2021.

Śn: Chleb wiejski z masłem , ogórkiem zielonym, zupa mleczna z płatkami owsianymi.
herbata owocowa .*1,7,
II Śliwka
Ob: Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym z zieloną pietruszką .
Knedle z mięsem z okrasą , surówka z marchwi i selera, kompot*1,3,7,9

Pod: Napój mleczny wanilinowy ,wafel zbożowy, morela *1,7

Piątek 01 .10.2021.

Śn:Rogal maślany z masłem , dżemem brzoskwiniowym, kakao *1,7
II Banan
Ob: Zupa szpinakowa z grzankami orkiszowymi na wywarze warzywnym.
Ryba pieczona z masłem czosnkowym, ziemniaki ,surówka z pora i kukurydzy , kompot
.*1,3,4,7,9

Codziennie woda mineralna bez ograniczeń

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWE ZMIANY W JADŁOSPISIE



Alergeny występujące w posiłkach:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy
nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje ,orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.